kurent

C U R R E N T !

MERCEDEZ BENZ FASHION WEEK

FALL-WINTER COLLECTION


strumen pozdrav zimi

jesen-zima 2013/2014

Temelje in smernice za kolekcijo, ki je že na voljo v ljubljanski Galeriji Emporium, je Neli Štrukelj začrtala pred leti, ko sta s prijateljico štopali po državah bivše Jugoslavije. Ideje za `Strumen pozdrav zimi` je črpala iz otroških spominov na konec nekega obdobja, iz nasprotij ter raznolikosti narodov in kultur nekdanje federacije, bogata folklorna izročila pa je spojila z odsekanimi linijami in detajli vojaških uniform. Iz celotne kolekcije seva življenskost, tako strogost kot disciplinirana razigranost in nadzorovana lahkotnost, preteklost v koraku s sedanjostjo in prihodnostjo.

 

Materiali, uporabljeni pri kolekciji za hladni del leta so predvsem topla volna, bombaž, svila, umetno in naravno usnje v črni, beli in srebrno sivi v kombinacijah s toplimi odtenki rjave, vijolične in petrolej modre.

Posebni poudarki so ponovno namenjeni detajlom, kot so lasersko gravirane čipke na ramenih in pajkicah ter voluminozne gube, ki dajejo pridih etna, dvoredno zapenjanje in prekrižane linije pa asociirajo na vojaške suknjiče in pasove.

Militaristični in folklorni elementi so združeni tudi v pokrivalih, ki so nekakšni hibridi med slovenskimi avbami in vojaškimi čepicami, obutev pa tako po obliki kot materialih spominja na vojaško, detajli pa ta videz omehčajo in mu dodajo bolj nežen, ženstveni občutek.

 

 

collection-thumbnail.jpg

RELAX, NOTHING IS UNDER CONTROL

SPRING SUMMER COLLECTION

IMG_3589-Edit-2.jpg

STRUMEN POZDRAV

FALL WINTER 2018

MINI2.jpg

LOOKBOOK


TORBICE

torbe
 

ČEVLJI

CEVLJI

Ljubljana fashion week